Verenigingen

Vrijwilligers en kleine budgetten maar toch een professionele website. Door zoveel mogelijk standaard oplossingen in te zetten is er heel veel mogelijk zonder hoge rekening.

Veel verenigingen hebben al een website en een domeinnaam. Vaak zijn de websites gemaakt door een van de leden en nog vaker zijn de websites “oud” en wordt de content niet regelmatig aangepast omdat dit te lastig of teveel werk is. Door WordPress in te zetten maak je het onderhouden en bijwerken van je website heel simpel.

 1. Heeft de vereniging een website?
  Als je vereniging al een website heeft zal W-productions voor je uitzoeken of de huidige server WordPress ondersteund en mocht het nodig zijn in overleg de nodige aanpassingen regelen. Heeft de vereniging nog geen website, dan is het zaak om een domeinnaam te bedenken (die nog vrij is). Dit kan je controleren op www.sidn.nl (als het gaat om een .nl domein). Wil je een domein die niet op .nl eindigt maar bijvoorbeeld op .com dan kan je bijvoorbeeld hier terecht: www.speednames.com
 2. Domeinnaam en hosting
  Wanneer de bestaande server geen ondersteuning heeft voor WordPress of als de vereniging nog geen website heeft zal W-productions de (nieuwe) domeinnaam aanvragen en het hosting pakket regelen. Een hosting pakket is eigenlijk het huren van een server (computer) in een datacenter. Dan zal ook WordPress geïnstalleerd worden. Hier hoeft de vereniging dus niets voor te regelen.
 3. Standaard oplossingen
  Na de installatie van WordPress staat er eigenlijk al een website die gebruikt kan worden. Maar zeker voor een vereniging is het natuurlijk wel mooi als de vormgeving van website is aangepast voor de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan het logo en de kleuren. Deze relatief kleine aanpassingen aan een standaard WordPress theme hoeven niet veel te kosten.
 4. Extra functies
  Ook is het mogelijk om extra functionaliteiten te maken voor de website. Zoals aanmeld of inschrijf formulieren of bijvoorbeeld een wedstrijd kalender. Maar in overleg is het ook mogelijk om andere functionaliteiten te bouwen.

Kosten

De kosten voor een website zijn op te delen in drie stukken:

Hosting
Als de vereniging zelf nog geen hosting geregeld heeft kan W-productions dit regelen. Dit bestaat uit het aanvragen van een domeinnaam, het huren van een server, het instellen van de server, de e-mail instellingen en het maken van backups. De kosten voor de hosting bedragen € 15,- per maand.

Ontwikkeling
Het ontwikkelen van een website begint met de installatie van WordPress. Daarna zullen alle instellingen gedaan worden. Ook zullen handige Plugins geïnstalleerd worden die het werken met WordPress nog makkelijker maken. Ook zal een eventueel contactformulier gemaakt worden en zal de vormgeving aangepast worden. Denk hierbij aan het logo en de kleuren. Omdat de wensen per klant erg kunnen verschillen is dit deel van de kosten geen vast bedrag en zal per klant dus berekend worden. Vooraf zal een vaste prijs afgesproken worden afhankelijk van de wensen.
Meestal ligt de prijs tussen de € 200,- en € 400,- (dit zijn eenmalige kosten).

Onderhoud
Het basis onderhoud is verrekend met de maandelijkse hosting kosten. Bij basis onderhoud moet je denken aan het updaten van de WordPress wanneer er updates uitkomen. Ook updates van Plugins worden geregeld geïnstalleerd. Ook als er fouten optreden op de website zullen deze opgelost worden. Vooral deze werkzaamheden worden dus geen extra kosten gerekend. Kleine vragen die per e-mail beantwoorde kunnen worden zullen ook zonder kosten afgehandeld worden. Blijkt dat er iets is dat zoveel werk kost dat dit niet onder basis onderhoud valt, dan zal altijd eerst een afspraak gemaakt worden over de kosten en zal dit pas uitgevoerd worden na akkoord.

De genoemde prijzen op deze pagina zijn excl. BTW.