Responsive design

Door gebruik te maken van responsive design kan een website in 1 keer ontwikkeld worden zodat deze op een mobiel, een tablet en pc werkt.

In het verleden was het vaak erg prijzig om een mobiele variant te laten maken van je website en waren er ook minder bezoekers die via een mobiel apparaat op je website kwamen. Maar mobiele apparaten zijn in opkomst. In 2013 zullen er naar verwachting meer mensen via een mobiel apparaat internetten dan via een pc. Eigenlijk zal je er dus voor moeten zorgen dat deze mobiele bezoekers je website goed kunnen bekijken.

Door gebruik te maken van responsive design is het ook niet meer nodig om een mobiele variant te maken van je website, waarbij je dus eigenlijk twee websites hebt, een voor pc’s en een voor mobiele apparaten. Met responsive design is de code van de website zo opgezet dat deze zich aanpast aan de maat van het scherm. Zo zal op een pc met een breed scherm bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn kolommen naast elkaar weer te geven maar zullen deze op een telefoon bijvoorbeeld onder elkaar getoond worden.

De website van W-productions gebruikt ook responsive design. Door je venster met deze website erin van maat te veranderen zal je zien dat de website zijn vormgeving vanzelf aanpast aan de breedte.

Andere berichten in de categorie Techniek