Bedrijven

Ook voor bedrijven hoeft een website niet duur te zijn. Er zijn al veel standaard functionaliteiten waardoor ontwikkelkosten laag blijven. En waar het nodig is kan alles naar wens gemaakt of aangepast worden.

 1. Heeft je bedrijf een website?
  Grote kans dat je bedrijf al een website en een domeinnaam heeft. Dan zal W-productions voor je uitzoeken of de huidige server WordPress ondersteund en mocht het nodig zijn in overleg de nodige aanpassingen regelen. Anders zal een domeinnaam gezocht moeten worden (die nog vrij is). Dit kan je controleren op www.sidn.nl (als het gaat om een .nl domein). Wil je een domein die niet op .nl eindigt maar bijvoorbeeld op .com dan kan je bijvoorbeeld hier terecht: www.speednames.com
 2. Domeinnaam en hosting
  Wanneer de bestaande server geen ondersteuning heeft voor WordPress of als je bedrijf nog geen website heeft zal W-productions de (nieuwe) domeinnaam aanvragen en het hosting pakket regelen. Een hosting pakket is eigenlijk het huren van een server (computer) in een datacenter. Dan zal ook WordPress geïnstalleerd worden.
 3. In de huisstijl van je bedrijf
  Na de installatie van WordPress kan de website al gebruikt worden. Maar deze is standaard nog niet in de huisstijl van je bedrijf. Niet alleen de kleuren en het logo, maar alle details van de website zullen naar wens worden gemaakt. En omdat steeds meer mensen met tablets en telefoons internetten zal ook aandacht besteed worden om de website goed toegankelijk te maken voor dit soort apparaten.
 4. Extra functies
  Ook is het mogelijk om extra functionaliteiten te maken voor de website. Zoals formulieren om offertes aan te vragen of mogelijkheid om online afspraken te maken (rechtstreeks in je agenda).

Kosten

De kosten voor een website zijn op te delen in vier stukken:

Hosting
Als er nog geen hosting geregeld is kan W-productions dit regelen. Dit bestaat uit het aanvragen van een domeinnaam, het huren van een server, het instellen van de server, de e-mail instellingen (meerdere e-mailadressen) en het maken van backups. De kosten voor de hosting bedragen € 15,- per maand.

Ontwikkeling
Het ontwikkelen van een website begint met de installatie van WordPress. Daarna zullen alle instellingen gedaan worden. Ook zullen handige Plugins geïnstalleerd worden die het werken met WordPress nog makkelijker maken. Ook zal een eventueel contactformulier gemaakt worden en zal de vormgeving helemaal naar wens aangepast worden. Omdat de wensen per klant erg kunnen verschillen is dit deel van de kosten geen vast bedrag en zal per klant dus berekend worden. Vooraf zal een vaste prijs afgesproken worden afhankelijk van de wensen. Meestal ligt de prijs tussen de € 400,- en € 1200,- (dit zijn eenmalige kosten).

Onderhoud
Het basis onderhoud is verrekend met de maandelijkse hosting kosten. Bij basis onderhoud moet je denken aan het updaten van WordPress wanneer er updates uitkomen. Ook updates van Plugins worden geregeld geïnstalleerd. En als er fouten optreden op de website zullen deze opgelost worden. Voor al deze werkzaamheden worden dus geen extra kosten gerekend. Kleine vragen die per e-mail beantwoorde kunnen worden zullen ook zonder kosten afgehandeld worden. Blijkt dat er iets is dat zoveel werk kost dat dit niet onder basis onderhoud valt, dan zal altijd eerst een afspraak gemaakt worden over de kosten en zal dit pas uitgevoerd worden na akkoord.

Extra service
Voor bedrijven (en vooral eenmanszaken) is het bijwerken van de website vaak net teveel werk naast al het werk wat er al gedaan moet worden. Daarom is het mogelijk om dat werk uit te besteden aan W-productions. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer zelf nieuwe teksten en foto’s op je website te zetten. Maar onder extra service vallen ook andere werkzaamheden zijn aan de website. Als je inschat om een aantal uur aan werkzaamheden te hebben voor W-productions dan is het mogelijk om deze vooraf in te kopen tegen een gereduceerd tarief. Deze prijs zal per klant worden afgesproken afhankelijk van het aantal geschatte uren.

De genoemde prijzen op deze pagina zijn excl. BTW.